3 G …. Grytor, Grovbröd och Gröt

…klarar man sig länge på



Fläskgryta

För 4 personer.

Snabblagad och god gryta.

Ingredienser
500 g fläskkött av skinka eller picnickbog
2 gula lökar
2 morötter, kan öka något om man vill
1 purjolök
2 msk smör eller margarin
1 ½ tsk curry
2 dl köttbuljong
2-3 msk soja
½ tsk salt
1 tsk paprikapulver
1 krm ingefära, malen
1 vitlöksklyfta
1 msk vetemjöl
1 msk vitvinsvinäger
1 grönt äpple (5 min från slutet)

Gör så här
Skär köttet i bitar. Skala och skiva lök och morötterna, snitta och skölj
purjon. Låt fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Bryn köttet och lägg över det
i en gryta.
Fräs sedan lök och mörötterna i pannan. Blanda den med köttet. Späd i
stekpannan med buljong. Häll sky, soja och vinäger i grytan. Tillsätt salt,
kryddor och pressad vitlök. Koka under lock under 10 minuter.

Lägg i purjon och koka ytterligare 10 minuter.
Blanda mjöl och fett till en pasta med gaffel. Rör ner pastan i grytan och koka
i ca 5 min.
Samanlagd koktid är 25 minuter.
Servera med osaltat ris, chutney och en blandad sallad.
Pasta är också gott till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *